Letovanje

logo

Lido di jesolo i Venecija

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gde na odmor? To pitanje smo postavljale jedna drugoj skoro cele zime. Nakon dugog mozganja odlučile smo se da naše letovanje provedemo u Italiji. Kako Italija nudi veliki izbor priobalnih mesta, odluka na kraju je pala na Lido di Jesolo. Najviše zbog blizine.Lido di Jesolo je oko 750 km udaljeno od Beograda. Nalazi se na severu Italije, na jadranskoj obali. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju je prošla bez većih zadržavanja.

Rezervisale smo Hotel Miami 3* (usluga polupansion), koji se nalazi između dva trga Marina i Aurora. Hotel ima bazen i nalazi se oko 150m od plaže. Plaža je fenomenalna, duga oko 15km, peščana i dobro organizovna. Svaki hotel ima svoji deo plaze. Plaža je toliko velika, prostrana i svako ima suncobran i ležaljke. Njihov običaj je pauza za vreme ručka, kada su i mnoge radnje zavorene. Via Bafile je glavno šetalište koje sa nalazi duž obale. Puno restorana, prodavnica, poslastičara, svega što vam je potrebno nalazi se u ovoj dugoj ulici. Preko dana je saobraćaj regulisan u jednom smeru, dok se u večernjim časovima saobraćaj obustavlja i ulica postaje glavni centar svih dešavanja. U samom mestu ima mnogo trgova, jedan od većih je Piazza Drago.

Jedan dan smo izdvojile da odemo do akva parka koji je jedan od najvećih u Evropi. Želele smo da osetimo duh Kariba u Jadranu. Za taj doživljaj je vrhunski odrađen jedan od 8 tematskih parkova, nazvan Shark Bay. Palme, stene, beli pesak i kristalno čista voda je sve ono što vas na trenutak odvede na Karibe. Jedan od parkova je idealno odrađen za najmlađe, i zove se Funnyland. Cena ulaznice je oko 30 eura, a radnovreme akva parka je od 10 – 18 h.

Preporučujem da obavezno posetite Akvarijum (Sea Life) i Tropikarijum park. Ukoliko ste ljubitelj dobre zabave, obavezno idite u luna park gde ćete uživati u šećernoj vuni i rolerkosterima.

Što se tiče izleta, mi smo išle jedan dan u Veneciju, i jedan dan do Verone. Jedan dan za posetu ovakvih gradova koji odišu kulturom i istorijom je malo.

Ukoliko očekujete nesvakidašnji provod, svakako nećete biti oduševljeni, jer ovo mesto nije baš prestonica noćnog života, ali nije da ga nema. Najbolje žurke su u klubu Vanilla. Dobar restoran na plaži je Chiosco Veliero, gde možete uživati u raznim italijanskim specijalitetima.

Pročitano 37 puta

Najnovije od Ivana Jovanović

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar