Letovanje

logo

Putopis Kavos

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Gledajući klipove na youtubu sa najboljim žurkama na svetu pažnju mi je privuklo mesto Kavos na Krfu kao neka ne previše ekstremna destinacija a ni previše dosadna.
Pa sam prošlog leta rešio da posetim Kavos sa devojkom.

Krenuli smo autobusom iz Niša ka grčkoj u večernjim časovima, rano ujutro smo bili u luci Igumenica iz koje smo trajektom prešli na ostrvo Krf. Trajektom smo putovali oko sat ipo vremena. Nakon iskrcavanja smo ponovo busem išli do samog grada Kavos nekih 15stak minuta.

U autobusu su mi saopštili da je vila, tačnije soba u kojoj smo trebali da budemo smešteni bila demolirana od strane predhodnih turista, I da ćemo biti smešteni u vili koju sam prvobitno želeo zato što je bila jedna od retkih koja je u svom sastavu imala I bazen. Bio sam prijatno iznenađen a ja I moja devojka smo mesto dvokrevetne dobili četvorokrevetnu sobu, tako da je prostora bilo na pretek.

Bili smo smešteni u vili Kalimera Gregori, koja se nalazila nekih 5 minuta laganog hoda od plaže. U blizini vile su se nalazili marketi a takodje I početak glavne ulice I šetališta. Odlično je pozicionirana vila zbog toga što je u blizini centra ali I malo zabačena tako da nam nije smetala gužva I buka u toku noći.

Plaža je bila prostrana i u toku našeg boravka nije bilo nikakvih gužvi. Prvog dana smo na preporuku vodiča uplatili obilazak grada Krf I ostrva Vido. Kao i obilazak plaža na ostrvu, tako da smo malte ne svakog drugog dana bili na drugoj plaži.

Grad Krf je teško opisati rečima, to je jedno iskustvo koje se mora doživeti, takođe je od velikog istorijskog značaja za našu naciju. Posetili smo srpski muzej gde nam je kustos ispričao sve o stradanju srpskog naroda u toku povlačenja ,takođe smo mogli videti predmete koje su sa sobom na Krf doneli srpski vojnici. Nakon toga smo brodićem otišli na ostrvo Vido, gde je većim delom bila smeštena srpska vojska. Tu smo obišli spomen grobnicu našim vojnicima. Osećanje koje imate kada se nalazite na tom ostrvu je neverovatno, i kada čujete sve pojedinosti koje su se dešavale I strahote kroz koje je sve prošao naš narod u toku povlačenja preko albanije.  Nakon toga smo se vratili nazad u Grad krf I imali smo slobodno vreme gde smo šetali uskim uličicama grada I uživajuci u energiji koju grad pruža.

Svake večeri su bile organizovane tematske žurke, od neon party-a , preko pena party-a, semafor itd. A par puta su bile I dnevne žurke pored bazena.

Sve u svemu sam upisao još jedno lepo sećanje u glavi, nadam se još ovakvim putovanjima, IDUĆE GODINE ZAKINTOS!!!
Pročitano 618 puta

Najnovije od Boban Mitrović

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar