Letovanje

logo

Putopis - Majorka

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Kraljica Sredozemnog mora, poznata po dobrom provodu i fenomenalnim plažama, bila je naš izbor za leto 2019. God.
Na preporuku prijatelja, rezervisale smo naš termin u avgustu. Drugarica i ja smo nekako uspele sa oganizacijom odmora i izborom hotela. Pošto obe volimo dobar provod, kao i obilazak sve ga što je zanimljivo, plan je bilo lako napraviti. Malo smo se dvoumile oko hotela, ali smo na kraju odlučile sda smešaj bude u El Arenalu.

Hotel u kome smo provele najlepših 10 dana  je Ipanema Hotel 3*. Imali smo sastanak na aerodromu dva sata pre leta. Čarter let je trajao oko dva sata kada smo napokon sletele na Majorku. Tada nas je dočekao predstavnik i imali smo organizovan transfer do hotela. Aerodrom je od El Arenala udaljen 7 km, pa smo brzo stigle. Hotel je od plaže udaljen oko 400 m.

Do glavnog grada Palme ima desetak kilometara i dobro je organizovan gradski prevoz.  Najveći vodeni park na Majorci je Aqualend de Arenal. Plaža koja se nama najviše dopala je Plaja de Palma – duga je 6 km, palme, sitan pesak, tirkizno more…Za ljubitelje sportskih aktivnosti preporučujemo plažu S’ Arenal.

Za odličan noćni provod treba otići u Magaluf koji je na 24 km od glavnog grada. Takođe je turistima privljačan zbog kristalno čistog mora i belog peska. Ova plaža ima plavu zastavicu.

Plaža Es Trenc će vas sigurno oduševiti. Fenomenalna, kao da ste na Karibima, tirkizno plavetnilo i beli pesak, raj za sva vaša čula.

I nešto što je vredno pomena je da je na Majorci rođen Rafael Nadal. Rodno mesto ovog poznatog tenisera je Manacor, gde možete posetiti Rafa Nadal Akademiju.

Što se tiče izleta, obavezno posetite Ibicu i najveću podzemnu pećinu u Evropi – Drak.  

Na severu ostrva je živopisno mesto Alkudija, 62 km od glavnog grada, nekada glavni grad Majorke sa fenomenalnom plažom Playa del Muro.

Akvarijum je izmedju C'an Pastille i Palme.

Na zapadu ostrva, u planinama, vredno posete je selo Valdemosa. Ukoliko rešite da se provozate do ovog mesta, obavezno obiđite Šopenovu kuću koja je glavna atrakcija ovog mesta.
Naših deset dana smo provele fenomenalno. Opisala sam ono što su nama bili prioriteti za videti. Majorka će vam se sigurno dopasti u kome god mestu da ste i šta god vi odlučite da obiđete.
Pročitano 602 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar