Letovanje

logo

Letovanje na Kosta Bravi

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Oduvek me je fascinirala divlja obala Španije, Costa Brava, pa sam odlučila prošle godine da letujem tamo. Ova obala se prostire sve do Francuske na severu i do Costa Dorade (Zlatne obale) na jugu.Krenule smo iz Beograda i let do Barselone je bio kratak i prijatan. Kada smo sletele u Barselonu čekao nas je transfer do hotela La Carolina 4*. Hotel je udaljen oko 350m od plaže, imale smo uslugu polupansion, koja je bila na bazi švedskog stola. Očarane smo hotelom i lepezom usluga koje on pruža.

Po dolasku nismo se mnogo zadržavale u hotelu i odmah smo odjurile na plažu da se uverimo sve čari koje ona ima. Prva plaža koju smo posetile i koju smo najčešće posećivale je gradska plaža Ljoret Beach. Ova plaža je peščana i prostire se duž obale grada i uz nju se mogu naći brojni restorani, kafići i prodavnice. Nalazi se između dve velike atrakcije ovog mesta. Posebno nam se dopala statua žena mornara, koja se nalazi na južnoj strani gradske plaže, dok se na severnoj strani nalazi simbol grada – srednjevekovni zamak.

Kada nam je bio potreban mir od buke posećivale smo najatraktivniju plažu divlje obale – Santa Christina. Ova plaža je okružena borovima i stenama, voda je mirna i bez talasa.

Preko agencije smo imale ponudu za mnogobrojne fakultativne izlete, od kojih smo mi izabrale tri: Poseta Barselone, Muzej Salvadora Dalija i obilazak tvrđave Tossa de Mar.

Barselona je 70km od Ljoreta, autobusom smo putovale oko dva sata. Po dolasku posetile smo čuveno Gaudijevo remek-delo – Sagrada Familia, koja je najveća atrakcija Katalonije. Zatim smo posetile brdo Monžuik sa istoimenim dvorcem odakle se pruža fenomenalan pogled na grad.

Pošto smo moja drugarica i ja ljubitelji umetnosti posebno smo se radovale poseti muzeju Salvadora Dalija. Ovaj muzej se nalazi severno od Ljoreta na oko 70km u mestu Figueras. Ovo je inače njegovo rodno mesto.

Tossa de Mar se nalazi severno od Ljoreta na samo 12km. To je srednjevekovni gradić kojim dominira utvrđenje Vila Vella opasano zidinama, koje datira još iz 12 veka. Najveća atrakcija je statua Ave Gardner. Pri poseti zamku Vila Vella otkrile smo očaravajući pogled koji se pruža odozgo.

Pored predivnih plaža i zanimljivih izleta noćni život u ovom malom mestu je upotpunio naše letovanje.

Na kraju možemo da zaključimo da je Ljoret de Mar savršeno mesto za provod i letovanje.

Pročitano 494 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar