Letovanje

logo

Letovanje Alanja

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Upoređujući cenovnike za letovanje, videla sam da su Turci nenadmašni  sa cenama. U pretrazi aranžmana, pronašla sam vrlo povoljan hotel sa tri zvezdice na bazi polupansiona. 

Tako sam u februaru 2018. rezervisala aranžman i imala dodatni popust od 15% za rane uplate. Sa drugaricom smo se složile da destinacija bude Alanja, a smeštaj Hatipoglu Beach Hotel *** na bazi 10 polupansiona.Čarter let je iz Beograda do Antalije protekao u savršenom redu, pa smo odatle autobusom nastavile do Alanje. Vožnja od aerodrome do Alanje je trajala oko dva ipo sata.

Hatipoglu Beach Hotel 3* se nalazi u samom centru Alanje, u regionu Kleopatra. Hotel je odličan, sobe su nešto manje, ali je sve savršeno čisto, besprekorno. Što se tiče hrane, sve što smo probale bilo je izuzetno ukusno. Lokacija hotela je takva da je sa jedne strane Kleopatrina plaza, a sa druge Ataturk bulevar. Do centra vam treba 15ak minuta. Alanja je grad pozicioniran na obali mora, tako da u kome god hotelu budete smešteni, plaža vam neće biti daleko. Alanja je veoma lep i veliki grad sa dosta sadržaja, sa lepim plažama, i sa velikim brojem diskoteka.

Što se tiče plaža u Alanji, nama se posebno dopala Kleopatra koja je u zapadnom delu grada. Plaža je duga oko 3.5 km, peščana i široka tako da nikada nije prevelika gužva jer ima dovoljno mesta za sve. U istočnom delu je Kejkubat plaža, pesak je malo krupniji, ima i stena u vodi, pa smo nju posetile samo jednom.

Sva glavna dešavanje su uz samu luku, na par minuta od centra. Ukoliko ste ljubitelji noćnog provoda, obavezno posetite diskoteku Havana.

Čuveni bulevar Ataturk je najpoznatija i najlepša ulica u gardu. Šetajući bulevarom hladovinu vam prave i eukaliptusi i palme, dok uživate u šarenilu raznovrsnog cveća. Pauzu posle duge šetnje i šopinga, koji je ovde i te kako povoljan, možete napraviti u nekom od mnogobrojnih restorana. Pored kuvanih jela, možete probati turski kebab, juneće ćevape …

Turci su poznati po tome da imaju veoma ukusne slatkiše. Što se tiče kolača, svi deluju ukusno i primamljivo, a preporučujem da probate baklavu sa pistaćima, tulumbe, turski  puding i čuveni kadaif…

Ono što vam ja mogu reći ukoliko putijete u avgustu, je to da su tada su paklene vrućine. Mi smo se provele super, a to želim i vama ako odlučite da leto provedete u Alanji.

Pročitano 253 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar