Zimovanje

logo

Zimovanje Borovec

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Kao veliki ljubitelji skijanja, prošle godine smo odlučili da promenimo destinaciju i zimovanje smo proveli na prelepom Borovecu.
Aranžman smo uplatili preko agencije Big Star, i bili smo prezadovoljni. Bili smo smešteni u Hotelu Flora 4 * koji se nalazi na stotinak metara od ski lifta. Moja supruga je bila posebno oduševljena spa centrom, gde je i najviše provodila vreme, dok sam ja sa decom uživao u zimskim čarolijama.

Borovec je jedan od najstarijih i najpoznatiji ski centar u Bugarskoj. Nalazi se na planini Rila, a najviši vrh je na visini 1350m. Prvobitan naziv Boroveca  je bio Čamkorija, što na turskom znači borova šuma.  Do njegovog najvišeg vrha- Jastrebac 2400m se dolazi gondolom.  Od Beograda je udaljen 473 km, a od Sofije 73 km.

Sezona skijanja počinje sredinom decembra i traje do kraja aprila, a Svetsko prvenstvo u alpskom skijanju je bilo održano 2 puta. U ovom zimskom centru postoji škola skijanja u kojoj rade pravi profesionalci.

U Borovecu ima kvalitetnog smeštaja, izbor je veliki i cene su različite. Ima puno  restorana, kafića, barova, picerija i noćnih klubova.  Za sve one koji uživaju u dobroj hrani, piću i muzici, tu su njihove  tradicionalne bugarske taverne, “mehane”, gde se mogu probati razni specijaliteti bugarske kuhinje i degustirati bugarsko crveno vino.

Ovaj poznati ski centar nudi razna uživanja na snegu kako danju, tako i noću. Najveći i najluksuzniji  hoteli imaju bazene, saune, spa centre tako da su Vam  relaksacija i odmor sto posto zagarantovani. Jedna od aktivnosti je planinarenje do vrha Musala. Glavna atrakcija su glečerska jezera koja su deo nacionalnog parka Rila.
Pročitano 451 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar