Letovanje

logo

Letovanje - Pomorje

Napisala
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)
Ove godine smo ja i moja supruga bili neodlučni što se tiče letovanja u smislu da li uopšte ići ili ne, ali smo ipak prelomili da idemo i hvatali smo last minute ponudu za Pomorije na Bugarskom primoriju.


Prevoz smo imali iz Knjaževca do Niša, kombijem pa nakon toga smo prešli u autobus I odatle pošli put Bugarske granice, usput smo stajali u Pirotu da pokupimo neke putnike I ubrzo ušli u Bugarsku. Zadržavanje na granici je bilo nekih pola sata, nije bilo veće gužve.

U Pomorie smo stigli oko 11 časova prepodne I tu nas je sačekao vodič I odpratio do našeg smeštaja. Smeštaj je bio privatna vila , pošto smo putovali sa dvoje dece imali smo na raspolaganju spavaću sobu, kuhinju sa trpezarijom I još jednu manju sobu gde su bila smeštena deca. Od samog početka je zamišljeno da bude budžetno putovanje tako da smo gledali da svuda maksimalno uštedimo.

Pomorie kao mesto je vrlo mirno I prijatno za odmor, nema većih gužvi niti nekog bogatog noćnog života tako da nam je maksimalno odgovaralo. Takođe postoji i zabavni park sa mnogo atrakcija za decu što nam je I bio cilj. Na obali se nalazi mnoštvo lokala I kafana u kojima se puštaju aktuelni srpski hitovi, tako da smo se osećali kao kod kuće. Pažnju nam je privuklo I to da se bukvalno na svakom ćošku nalazi po jedan kafemat. Jedan dan smo odvojili za posetu akva parku deca su bila oduševljena jer tu takođe ima mnoštvo sadržaja.

Što se plaže tiče, gradska plaža je prostrana i ni jednog dana nismo naišli na neku veću gužvu. Tu se nalazi I par dokova, što je idealno za fotografisanje. Pesak je sitan, s obzirom da smo letovali sredinom avgusta voda je bila prijatna.

Kao što sam rekao da je zamisao da ovo bude budžet putovanje, Bugarska je idealno mesto za to. Ručak u restoranu za nas četvoro izlazi oko 20e. Takođe cene namirnica po prodavnicama su pristupačnije nego kod nas. Pa smo u većini slučajeva sami spremali obroke.

Sve u svemu ukoliko tražite lagano, mirno mesto, bez mnogo buke galame I gužve,a da pritom ima puno sadržaja za decu,  Pomorie je idealno letovalište za to.
Pročitano 1170 puta

Najnovije od Miodrag Kostić

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar