Zimovanje

logo

Utisci iz Banskog

Autor:
Ocenite ovaj članak
(2 glasova)
Do sada smo na zimovanja uglavnom išli kod nas, na Zlatiboru, Kopaoniku, Staroj planini, a prosle godine smo bili na Jahorini.
Za Bansko smo čuli od prijatelja i u početku smo bili vrlo skeptični što se tiče svega toga, ali smo se ipak odlučili da posetimo to mesto ove zime. Bansko je locirano u jugozapadnom delu Bugarske i od Beograda je u udaljeno nekih 550km. Išli smo kolima i ukupno sa granicom nam je trebalo oko 7 časova vožnje,, uz naravno pauze za kafu/obrok, bez mnogo žurbe. Išli smo preko graničnog prelaza Gradina. Put do samog mesta je bio čist iako je bilo snega.

Mahom svi objekti u mestu su novoizgrađeni, jer je ovo mesto počelo da se razvija tek pre 10-ak godina, i za sada još uvek nije iskorišćen njegov maskimalni potencijal.  Naš smeštaj je bio Hotel Zara koji ima 4 zvezdice. U hotel smo stigli oko  12h i ušli ubrzo u sobe. Hotel ima bazen i spa, parking (što je nama bilo vrlo bitno) i bio je dobro pokriven wifi internetom. Sobe su bile čiste i redovno se održavala higijena.  Hrana je bila raznovrsna i za svačiji ukus. Nisu štedeli ni na čemu. Što se osoblja tiče takođe čista petica, uvek nasmejani i spremni da pomognu.

Pošto volimo skijanje uplatili smo i ski pass, jer ovo mesto ima puno ski staza. Staze su dobre i redovno se održavaju tabačima za sneg, takođe su pokrivene i ski liftovima. Postoje otvoreni barovi gde za par eura možete kupiti čaj ili kafu. Naša preporuka je da ukoliko nemate ski opremu, iznajmljujete u nekom od manjih ski rent objekata, jer je gužva manja i oprema je kvalitetnija i bolje očuvana od onih koji imaju veći promet ljudi.

Ovde smo proveli 7 dana, i bilo je predivno. Za sve one koji nisu ljubitelji skijanja i zimskih sportova postoje izleti preko lokalnih agencija. Do Boroveca je oko sat vremena vožnje, dok je  izlet do Sofije oko 2 sata. Ljubitelji zimskih čarolija će biti svakako oduševljeni. Mi smo se proveli fenomenalno, uživali smo u svemu i nismo imali ni jednu neprijatnu situaciju. Svi su bili vrlo ljubazni i učinili su da se osećamo prijatno tokom našeg boravka.
Pročitano 1202 puta

Najnovije od Milena Branković

Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar